Kassagekoppelde pinautomaten: wat zijn het en waarom zijn ze handig?

 

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je het betalingsproces voor je klanten zo soepel mogelijk laten verlopen. Een manier om dat te doen is door het gebruik van een kassagekoppelde pinautomaat. Maar wat is dat precies, en waarom zou je er een willen hebben?

Een kassagekoppelde pinautomaat is een apparaat dat direct gekoppeld is aan je kassasysteem. Hierdoor kan een klant tijdens het afrekenen direct met zijn of haar pinpas betalen, zonder dat er apart afgerekend hoeft te worden bij een losse pinautomaat. Dit zorgt voor een sneller en efficiënter betalingsproces, wat weer kan leiden tot een hogere klanttevredenheid.

Maar dat is niet het enige voordeel van een kassagekoppelde pinautomaat. Doordat het apparaat direct gekoppeld is aan je kassasysteem, worden alle betalingen automatisch verwerkt in je administratie. Dit scheelt niet alleen tijd, maar voorkomt ook fouten en onduidelijkheden in je administratie. Bovendien kun je met een kassagekoppelde pinautomaat ook gemakkelijk rapportages opstellen over bijvoorbeeld de omzet per dag of per uur, waardoor je beter inzicht krijgt in de financiële situatie van je bedrijf.

Een ander voordeel van een kassagekoppelde pinautomaat is dat het een veilige manier van betalen is. Doordat het apparaat direct gekoppeld is aan je kassasysteem, zijn er geen losse koppelingen of verbindingen nodig die kwetsbaar kunnen zijn voor fraude of hacking. Bovendien worden alle betalingen direct verwerkt, waardoor je minder contant geld in huis hoeft te hebben. Dit verkleint het risico op diefstal en overvallen.

Er zijn nagenoeg geen nadelen verbonden aan het gebruik van een kassagekoppelde pinautomaat.

Als je een eigen bedrijf hebt en het betalingsproces voor je klanten zo soepel mogelijk wilt laten verlopen, kan een kassagekoppelde pinautomaat dus zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Winkelwagen